Најновије

И Ердоган прогласио да је Исламска држава у Сирији војно поражена

Турска сматра да је терористичка групација Исламска држава у Сирији претрпела војни пораз – оценио је Реџеп Тајип Ердоган.

Ердоган (Фото: Сајт председника Турске)

У ауторском тексту који је написао за The New York Times, турски председник је открио да је званична Анкара спремна да иступи са својим планом за нормализацију прилика у Сирији.

Ердоган је подржао одлуку Доналда Трампа да повуче америчке трупе из Сирије. Притом је критиковао одлуку „неких земаља да остају војно присутне у Сирији  и мешају се у унутрашње ствари Сирији под изговором да се боре против остатака терористичких формација.

Ово последње се, нема сумње, односило на Американце, али је можда била алузија и на руско и иранско војно присуство у Сирији.

Трамп је објаснио да је одлуку о повлачењу (у року од четири месеца) донео да би Вашингтон имао бољи маневарски простор за парирање Ирану.

Амерички званичници су накнадно објаснили да америчке трупе неће напустити Сирију брзином коју је Трамп био најавио и обећао. А он је потом изјавио да он никада није ни био поборник форсираног и исхитреног напуштања Сирије.    


Руска армија добија бригадни комплет С-300В4. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА