Најновије

КИНЕСКА МАЈКА СВИХ БОМБИ СПРЕМНА ЗА УДАР: Пекиншко чудовиште може да збрише било коју мету, а ево зашто је боља од америчког пројектила

Кина има нову бомбу и огромна је. Растућа суперсила, Кина, представила је нову верзију бомбе коју је представила кинеска индустрија оружја "Норинко".

Кинеска мајка свих бомби (Фото: Јутјуб)

Ово је најснажнија кинеска ненуклеарна бомба и бомбардери Х6К могу одедном да пресу само једну због њене величине и тежине

Кинеска "Мајка свих бомби" наводно је дуга 5-6 метара, што значи да би својим ударом могла одједном да збрише читаве мете на земљи нпр. зграде или склоништа за одбрану.

"Бомба може потпуно да избрише утврђене земаљске циљеве као што су зграде, склоништа за одбрану или војне базе“, рекао је Веј Донгчуи, војни аналитичар из Пекинга.

Оружје је врло слично МОАБ (Massive Ordnance Air Blast), такозваној „Мајци свих бомби“, али се тврди да је кинески модел лакши и мањи. То је вероватно због тога да би се омогућило да бомба буде бачена с бомбардера.

"Норинко" је у децембру објавио видео који приказује бомбе коју је бомбардер Х-6К испустио из ваздуха те симулирао огромну експлозију. Ова је бомба уједно и прво такво оружје представљено јавности.

" Америчка бомба је толико велика да мора да је носи већи транспортни авион", рекао је Веј, истичући да бомбардер може да лети брже и да може да циља мету са већом прецизношћу.
МОАБ је развијен 2003. године као припрема за америчку инвазију на Ирак, и коштао је 16 милиона долара, али се оружје показало превише ризичним за коришћење у густо насељеним подручјима Ирака.

Бомба је први пут је бачена у борби 2017. године у покушају уништења тунелске мреже коју користи ИД на истоку Авганистана. Доналд Трамп је акцију похвалио, али никада нису објавили број погинулих. Авганистан је дао податак да је тада погинуло између 36 и 92 терориста.

Како би изгледали Балкан и Европа да Енглези нису издали Дражу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА