Најновије

СУПЕРИОРНИЈИ И ОД “ТРИЈУМФА”: Руска армија добија бригадни комплет С-300В4

Јединице противваздухопловне одбране Копнене војске ће ове години примити у своје наоружање нове ракетне системе великог домета С-300В4, као и ракетне системе средњег и кратког домета „Бук-М3 и „Тор-М2“. Ово је новинарима у суботу пренето у Министарству одбране Руске Федерације, преноси интернет портал РИА Новости.

С-300 (Фото: РИА)

„У 2019. години наше јединице ПВО које се налазе у саставу Копнене војске ће добити нове противваздухопловне ракетне система. Имамо у плану набавку бригадног комплета ракетног система С-300В4, затим дивизионих комплета ракетних система „Бук-М3“ и „Тор-М2“-наводи се у саопштењу.

У министарству су напоменули, да ће назначена количина наоружања повећати борбене способности ПВО која се налази у Копненим јединицама руске армије за 1,3 пута.

С-300В4 представља даљу модернизацију ракетних система С-300В који се налазе у наоружању Копнене војске руске армије. Они су пре свега намењени за пресретање оперативно-тактичких и балистичких ракета. Дакле, овде се у основи ради о противракетном систему. Поред тога они се могу употребити и против осталих ваздушних циљева, као што су авиони, хеликоптери и сл. За разлику од претходних система, нови С-300В4 може да пресреће пројектиле на даљинама и до 400км. По својим укупним техничко-тактичким карактеристикама, овај систем премашује могућности система С-400 „Тријумф“. Такође, комплетан комплекс са радарско-осматрачким и нишанским системима, као и лансирним и логистичким јединицама је смештен на тенковске шасије са гусеницама.

Тешка ракета-пресретач која се налази у наоружању система С-300В4 може да развије брзину од 7,5 маха. Штавише, његова најновија ракета ознаке 9М82МВ може да досегне брзину од 9 маха, и да пресретне циљ на даљини од 350км који се налази у ближем космосу. При томе ракета је високо управљива приликом свог лета, тачније има одличне маневарске способности приликом пресретања свог циља.

Процене су да је захваљујући заиста обимном пакету модернизације који је примењен на верзији С-300В4 његова борбена ефикаснот увећана за чак 2,3 пута у односу на претходну верзију овог система С-300В3. Ова верзија система тренутно представља можда и најбољи ракетни систем ПВО/ПРО на свету.

Американац Пол Вилан ухапшен у Москви док је у хотелу „Метропол“ преузимао флеш са подацима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА