Најновије

ВЕЛИКИ ОБРТ! ИЗВРЕЂАО ТРАМПОВОГ САВЕТНИКА: Америка дала услов за повлачење из Сирије, али један човек им је поставио рампу!

Турска не може да прихвати недавне коментаре Џона Болтона, саветника за националну безбедност америчког председника Доналда Трампа да Анкара мора да се сложи да заштити курдске савезнике Вашингтона у Сирији, изјавио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Курди у Сирији (Фото: Јутјуб)

Обраћајући се члановима своје АК партије у парламенту, Ердоган је рекао да је Болтон направио "озбиљну грешку" позивајући на нове услове америчког повлачења из Сирије и да Турска не може да прихвати компромис по питању курдске милиције ИПГ, пренео је Ројтерс.

Ердоган је навео да су турске припреме за нову војну офанзиву против терористичких група у Сирији у великој мери завршене.

Председник Турске је додао и да је борба курдске ИПГ милиције против Исламске државе "велика лаж".

Саветник за националну безбедност Беле куће Џон Болтон састао се данас са Ибрахимом Калином, саветником турског председника Реџепа Тајипа Ердогана са којим је разговарао о судбини сиријских Курда.

Болтон је разговарао са Калином два сата у председничком комплексу у Анкари, пренео је АП.

Он је рекао да је тражио уверавања од Турске да неће напасти курдску милицију у Сирији, савезника САД у борби против Исламске државе.

Болтон је навео да је то "услов" за планирано повлачење америчких снага са североистока Сирије америчког председника Доналда Трампа.

Турска сматра Сиријске курдске јединице за заштиту народа терористичком групом.

Болтон очекује да се данас састане са турским председником, мада је за сада неизвесно да ли ће до тог сусрета доћи.

У ауторском тексту који је написао за The New York Times, турски председник је открио да је званична Анкара спремна да иступи са својим планом за нормализацију прилика у Сирији. Прочитајте ОВДЕ шта је још открио.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ердоган: султан нове Турске.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА