Најновије

Невиђене мере безбедности због Путинове посете, чак 250 специјалаца га прати у корак

Први човек Русије Владимир Путин, који ће се следећег четвртка састати у Београду са председником Србије Александром Вучићем долази са 250 руских безбедњака. Део њих већ је стигао у нашу земљу, док други део долази са њим.

Путин (Фото: РИА)

Они га прате на свим путовањима, а у сарадњи руских агената и припадника српске полиције и служби безбедности, мере обезбеђења биће подигнуте на највиши ниво. То подразумева, како објашњавају безбедности стручњаци, да небо за све летове буде затворено уочи доласка председничког авиона Путина, ког ће по уласку у српски ваздушни простор пратити авиони српске војске до слетања на београдски аеродром.

Процењује се да ће бити ангажовано од 4.000 до 7.000 полицајаца, уз припаднике специјалних јединица МУП и Војске Србије, БИА, ВБА и ВОА.

Улице којима буде пролазио руски председник биће затворене, шахтови заварени, на зградама ће бити руски и српски снајперисти, а грађанима који станују на тим трасама биће наређено да затворе прозоре и навуку завесе. Све безбедносно интересантне особе биће проверене, али и појачаће се и контрола кретања пешака, нарочито на прометним местима – железничкој и аутобуској станици, аеродрому и прилазима Београду, куда ће бити распоређени припадници Жандармерије у пуној опреми.

Интернет комуникација Србије и иностранства биће оштрије надгледана.

Члан светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић објашњава да се уз те проверене методе обезбеђивања користе и софистициране мере заштите Владимира Путина, који је као један од највећих свестких лидера ходајућа мета број један.

- Зато је Путин најзаштићенија мета број један у свету. Све се проверава. Људи из његовог обезбеђења су још пре неколико месеци били у тзв. извидници како би до детаља припремили план заштите. Са њим увек иде 250 специјалаца, стручњака за физичку заштиту, али и из области фармације, медицине, хемијског и електронског оружја... Они елиминишу претњу од тровања храном, пићем, клима-уређајима, додиром с предметима... Већ четири-пет пута су му спасли живот - прича Ницовић.

Додаје да се обезбеђење врши у сарадњи са домаћим службама.

- С тим да руска школа негује правило да се не можеш ослонити ни на једну службу, сем на своју, без обзира на то да ли је реч о посетама пријатељским државама.

Наши мигови су премоћни чак и за САД! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин - Косово је Србија, Европо како те није срамота

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА