Најновије

ПАНЧЕВ ОПЛЕО ПО УЕФА: Вечити херој Звездиних навијача открио тајну чувану 28 година (ВИДЕО)

Дарко Панчев и Олмета, Црвена звезда је шампион Европе... Остало је историја. Речи које ће сваки навијач тима са Маракане памтити целог живота, као и одлучујући пенал Македонца у дуелу са Олимпиком из Марсеља.

Дарко Панчев (Фото: Јутјуб)

После 28 година, прослављени ас Звезде одлучио је да у бугарским медијима жестоко оплете по УЕФА, која је тада саплитала црвено-беле.

- Такмичење је било много јако и било је тешко за наш тим да игра стално ван Београда. УЕФА тада просто није дозволила да Звезда другу годину заредом игра финале. То би био "велики ударац" за њих јер смо показали да смо јачи од свега, и поред свих њихових санција и законских неправди - рекао је Панчев за бугарски Спортал.

Бивши нападач Интера из Милана сматра да је неправда и то што 1991. године "златну лопту" није добио неки фудбалер Звезде, која је те године освојила Куп европских шампиона.

- Мислим да је у реду да најбољи европски тим има и најбољег играча, који је уједно и добитник златне лопте. Нажалост, то се 1991. године није десило. То је исто тако последица великог утицаја француских медија на УЕФА, али и Адидаса, са којим је заједнички додељивана награда. Уместо Дејану Савићевићу или мени, златна лопта је отишла у руке Жан Пјер Папена. Неправда - категоричан је легендарни "Кобра".

Панчев је изнео тврдње и да је УЕФА тада задала жесток ударац и репрезентацији Југославије, којој није дозволила да игра на Европском шампионату.

- Истина је да смо имали веома јак и моћан тим. Репрезентација се била квалификовала за Европско првенство. Наравно, УЕФА нам је нанела ударац спречавајући да учествујемо. По мом мишљењу имали смо реалне шансе за успех. Најгоре од свега је што се земља распадала, јер сам сигуран да бисмо освојили велики трофеј. Говорим о европском или светском првенству - каже Македонац.

Осврнуо се легендарни ас и на опаку болест некадашњег саиграча Синише Михајовића, коме је пожелео све најлепше.

- Изненадила нас је та вест. Надамо се да ће опет да победи. Био је одличан фудбалер, добар је човек, а сада је и добар учитељ. По мом мишљењу, он је један од три најбоља изводјача слободних удараца у историји фудбала - рекао је Дарко Панчев за бугарски Спортал.

Одбојкаши Србије направили су праву журку у аутобусу којим су напустили чувену дворану у Паризу. Све је грмело од познатих српских песама, а у једном тренутку зачула се и добро позната ''Ој, Косово, Косово.'' Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА