Најновије

ПРОГЛАШЕНО НАЈЈАЧЕ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ ИКАДА: Има домет преко 14. 000 км и носи 10 бојевих глава! (ФОТО)

Кина данас великом парадом обележава 70 година од настанка Народне Републике Кине, а ту прилику искористили су да покажу своје ново наоружање. Највише пажње привукла је балистичка ракета ДФ-41, која је, према неким тврдњама, најјача ракета на планети.

ДФ-41 (Фото: РИА)

Како је писао Си-Ен-Ен, њен развој почео је још 1997. године, и било је гласина да ће бити приказана на парадама 2015. и 2017, али је ипак све до сада држала у тајности.

Ракету су кинески војни стручњаци окарактерисали као поруку која се шаље свету - Кина има довољну нуклеарну снагу да одговори на уцену из било које земље.

Ова ракета има домет више од 14.000 километара и може носити око 10 бојевих глава, које могу погодити циљ било где на земљи. Са овим дометом, ДФ-41 је постала ракета са најдужим дометом на свету, премашивши тако амерички ЛГМ-30 Минутмен (Minuteman), чији је домет 13.000 километара, преноси "Global Times". Има погон на чврсто гориво, као и руске ракете, што јој омогућава брже постављање и лансирање.

Тамошњи званичници навели су и да би, у случају испаљивања, до Америке, могла стићи за само пола сата. Кинески нуклеарни експерти назвали су ДФ-41 као нуклеарно оружје четврте генерације, чија је технологија таква да током тестирања није било грешака.

Како су Руси шпијунирали џихадисте преко њихових камера, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА