Најновије

ЂИЛАС: Вучић мора да оде јер је од Србије направио ненормалну земљу

Александар Вучић мора да оде са власти, јер је од Србије направио земљу у којој 500 радника фабрике МБ Наменска долази да тапше директору на суђењу, а вређа оца и мајку који су сина изгубили у тој истој фабрици, поручио је Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде (ССП), у Лесковцу на формирању Иницијативног одбора ове странке.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас је додао да је бојкот одговор на такву „ненормалност“, ненормалност у којој се организују и скупови подршке једном Јутки, једном Симоновићу који је запалио кућу новинару у Гроцкој, али и ненормалност која од Србије прави колонију.

„Претварају нас у колонију. Потписујемо милијарде евра кредита са Кинезима, дајемо им послове без тендера, Немци добише све наше лекаре, медицинске сестре, мајсторе, Енглезима дајемо десет милиона евра да овде направе фабрику у којој ће људи радити за свега 35.000 динара“, рекао је Ђилас и додао да „нема будућности за Србију са малим платама“, већ да новац који се баца на све стране треба уложити у људе, у веће плате, у домаће фабрике и пољопривреду које ће Србији потом нешто и вратити.

Обраћајући се Лесковчанима, лидер ССП казао је да живе у округу са најнижим платама у Србији, у којем нема апотеке која ради 24 сата дневно, а домови здравља грцају у милионима евра дуговања. Истовремено, власт се хвали „златним добом“, непостојећим пријатељима и лажним економским сарадњама.

„Приликом посете Ердогана хвале се сарадњом Србије и Турске која расте из године у годину. Истина је ово: током 2018. године наша размена са Турском је била таква да смо увоз повећали за 15 посто, а извоз смањили за 8 посто. Дакле, ми увозимо 850 милиона, а извозимо 250 милиона! Дамо, без тендера, њиховим фирмама да граде ауто-пут?! Па шта ће нам такви пријатељи“, упитао је Ђилас.

Курти хоће у рат са Србима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА