Најновије

НОВИ УДАРИ У СИРИЈИ: Турска авијација погодила затвор у којем су борци ИД

Курдске снаге, које контролишу североисток Сирије, саопштиле су да је у турском ваздушном нападу погођен затвор у коме су били заточени милитанти Исламске државе.

Турски авиони (Фото: Јутјуб)

"Један од затвора у којима су били затворени припадници Исламске државе погођен је током ваздушних напада које извршила Турска", објавиле су на твитеру Сиријске демократске снаге без давања додатних детаља, преноси Ројтерс.

Истовремено, турско министарство одбране је саопштило да је њена војска у ваздушним и ракетним нападима погодила укупно 181 положај милитаната од почетка операције на североистоку Сирије.

Трамп: Преместили смо најопасније исламисте из Сирије

Амерички председник Доналд Трамп је изјавио да је САД преместила на непознату локацију неке од најопаснијих бораца Исламске државе, који су били заробљени на северу Сирије, да би могли да их "држе на оку" док траје турски војни упад на то подручје.

Турске трупе напале су северну Сирију како би потиснуле курдске борце које она сматра терористима, преноси Ројтерс.

Курде подржавају САД и они су, како се наводи, у марту заузели последњу територију под контролом милитаната из Исламске државе.

Како се наводи, Курди такође држе хиљаде бораца Исламске државе у затворима, те је постојала забринутост да би они могли бити ослобођени ако курдске снаге оставе своје положаје.

Како се наводи, Трамп није рекао колико је милитаната пребачено са севера Сирије, нити на којој локацији се сада налазе.

Америчко повлачење из Сирије оживело поражене џихадисте! Курди у процепу између Турака и исламиста. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА