Најновије

ДАЧИЋ: Србија поуздан партнер ОЕБС-а

Србија остаје поуздан партнер мисији ОЕБС-а и наставиће да подржава напоре те организације у постизању консензуса око суштинских питања, истиче шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"Веома је значајна експертска подршка коју ОЕБС пружа нашим органима и институцијама, а посебно када је реч о изради медијске стратегије. Такође, веома ценимо и сарадњу са ОЕБС-ом у циљу побољшања изборног процеса", каже Дачић у ауторском тексту за Блиц.

Он је додао да је похвална и сарадња српских институција са Мисијом ОЕБС на КиМ у тешким и сложеним околностима, када Приштина крши постигнуте договоре и српском народу поставља разна ограничења, попут забране коришћења српских докумената на изборима.

"То значи ускраћивање права гласа свима онима који не признају независност Косова, што је супротно свим закључцима и разговорима у оквиру дијалога Београда и Приштине", додаје министар.

Он је напоменуо да Приштина забрањује и посете српским званичницима, иако је то питање регулисано Бриселским споразумом.

"Приштина је вероватно очекивала да ће на ванредним изборима бити изабрани Срби који ће бити под њеним утицајем, али су резултати показали да Српска листа ужива велико поверење српског народа на КиМ, освојивши свих 10 мандата у парламенту", каже Дачић.

Како ће Путин смањити амерички утицај на косовско питање прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг, Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА