Најновије

ПАКАО ЗА ТРАМПОВЕ ВОЈНИКЕ: Турци гранатирали Американце у Сирији!

Амерички војници у Сирији нашли су се под артиљеријском ватром Турске, у области у којој Анкара зна да су присутни Американци, саопштио је Пентагон.

Турске снаге гранатирају Сирију (Фото: Јутјуб)

У међувремену, турске снаге наишле су на жесток отпор курдских бораца, савезника САД, трећег дана офанзиве Анкаре на север Сирије, у време када се повећава број жртава те офанзиве, интензивирају међународне критике, а број оних који су побегли од насиља процењује на око 100.000.

Портпарол Пентагона и капетан америчке морнарице Брук Деволт рекао је да је до артиљеријске експлозије дошло на удаљености од неколико стотина метaра од области, где су били амерички војници, преноси АП.

Он је нагласио да није било повређених америчких војника и да се они нису повукли из Кобанија.

Међутим, АП је касније објавио да су амерички званичници, које не именује, рекли да су војници напустили упориште на брду код града Кобани после напада.

Огласила се и Турска, наводећи да амерички војници нису били њихова мета, већ да је то био одговор на напад курдских група, које су биле у близини.

Турско Министарство одбране саопштило је да је прекинуло напад након што је ступило у контакт са САД.

Амерички званичници наводе да очекују да евакуација војника буде привремена.

Анкара је претходно саопштила да је заузела више села, које држе Курди у пограничној области.

У међувремену, страховања међународне заједнице да би турска офанзива у Сирији могла да доведе до оживљавања такозване Исламске дрзаве поткрепљују експлозије два аутомобила бомбе испред ресторана у центру Камишлија, који је под контролом Курда.

У експлозијама су страдале три особе, а естремисти су предузели одгвоорност за њих.

Такође, турске снаге су жестоко гранатирале тај град, а том приликом напада погођен је затвор у којем се налазе припадници Исламске државе, саопштили су курдски званичници у Сирији.

Они су објавили видео снимак на којем се види како граната наводно пада у двориште затвора, а неколико секунди касније, неколицина људи отвара врата у покушају да побегне из затвора.

Курдски борци водили су интензивне борбе против турских војника, који покушавају да преузму контролу над два велика града дуж турско-сиријске границе, саопштила је организација за надгледање сукоба.

Прочитајте ОВДЕ какво је језиво упозорење издао Мосад.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА