Најновије

РТС У ПИНК БОЈАМА: Опозиција поново префарбала улаз у национални сервис (ВИДЕО)

Учесници протеста Један од пет милиона вечерас су поново симболично офарбали улазна врата Радио телевизије Србије (РТС) у „пинк“ боју, упркос кривичним пријавама које су због тога поднете, а акцији су се придружили и представници Савеза за Србију Драган Дјилас, Марко Бастаћ и Небојша Зеленовић.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Један од организатора протеста који је био саслушаван због фарбања врата РТС-а Срђан Марковић поручио је генералном директору јавног сервиса Драгану Бујошевићу који је поднео кривичне пријаве против студената због те акције, да је у служби Српске напредне странке Александра Вучића.

Марковић је рекао да је Бујошевић некада био узор многима, познат по реченици ‘није српски ћутати’, али да је сада у служби власти. Учесници протеста истакли велики транспарент ‘бојкот’ .

Пре одласка до РТС-а учесници протестне шетње извели су мини перформанс у близини седишта председника Србије у Београду.

Један од организатора протеста Срђан Марковић рекао је да би у згради председништва требало да буде председник државе, али да уместо њега „ту обитава мрачна страна Србије“.

Као илустрацију те мрачне стране једна од студенткиња извела је на виолини мелодију из филма „Рат звезда“ под називом „Империјални марш“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragan Đilas (@djilas_dragan) on

Окупљени су носили транспаренте „Весићу студенти нису хулигани“, „Александар Вучић је најхрабрији на свету – ничега се не стиди“, „РТС јавни сервис Вучића“ и „Бојкот“ и беџеве „Бојкот“ и „1од5 милиона“, као и налепнице „Готов је“. Са камиона који је прерходница протеста као и сваке суботе чује се музика.

О предмету који је срушио све подметачине ватикана о историји Срба погледајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА