Најновије

ХАОС У БРИСЕЛУ: Ово су једине две земље које блокирају да ЕУ осуди турску инвазију на Сирију! Једна од њих нам је суседна! (ВИДЕО)

Министри спољних послова Европске уније састали су се данас у Луксембургу како би договорили заједничку реакцију на турску инвазију на североисточну Сирију, која је под контролом курдских снага.

Савет Европе (Фото: Јутјуб)

Али према извештајима из Брисела, заједничку осуду турске офaнзиве блокирају две земље чланице. Једна од њих, Велика Британија, на изласку је из ЕУ-а. А друга је - Хрватска.

Тако је барем известио дописник АФП из Брисела Дамон Вак позивајући се на неименовани извор.

"Извор каже да УК и Хрватска тренутно блокирају заједничку ЕУ изјаву којом се осуђује турска офанзива, приговарајући речи 'осуда'. Разлози зашто нису јасни", написао је на Твитеру.

Он је додао да разговори још трају и да се очекује промена, али и да други извор тврди да "Немачка заједно с Британијом оклева да предузме снажну акцију".

Како јавља DW, на столу су и санкције, укључујући ембарго на извоз оружја, који су већ увеле Немачка, Холандија, Шведска, Финска и Француска.

Француски председник Емануел Макрон и немачка канцеларка већ су на заједничкој прес конференцији у недељу осудили турску акцију. "Имамо заједничку жељу да ова офанзива заврши", рекао је Макрон.

Како каже дописник АФП-а, разлози овог скандалозног блокирања осуде од стране Хрватске и Велике Британије за сада нису познати.

Русија покреће своје нуклеарне снаге!Више о томе ОВДЕ.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА