Најновије

ИЗНЕНАДИЋЕТЕ СЕ: Ово је права истина о томе зашто жене стењу за време секса

У филмовима ће жена која је на врхунцу најчешће забацити главу уназад и стењати, а кад се приближи оргазму почеће гласно да стење. Али има ли то стењање увек везе с тим колико је секс добар?

Илустрација (Фото: принтскрин)

Према истраживању о сексуалном понашању које је спровео тим научника са Универзитета "Lancashire" – нема.

Аутори тог истраживања су дошли до закључка да је гласно стењање, уствари гласање које жене углавном употребљавају да више узбуде партнера и подстакну му оргазам што потврђује и већина истраживања на ту тему, преносе медији.

У њему су научници питали жене сарости од 18 до 48 година за детаље о њиховом гласању током сексуалног односа. Открили су да већина жена за време секса стењу, али не нужно док доживљавају оргазам.

Уместо тога, 66 одсто признало је како стењу да убрзају партнеров оргазам, док 87 одсто жена то чини да се осећају више секси и самопоузданије.

- Док се женски оргазми најчешће постижу током предигре, копулаторна вокализација је на највишем нивоу пре и истовремено с оргазмом мушкарца - закључили су научници. Осим тога, додају да жене убацују гласно задовољство да би смањиле ''досаду'' у кревету.

Стењу ли жене само због и за мушкарце?

- Не постоји толико пуно истраживања на овом подручју, али бомбардовани смо кроз медије идејом тога да је стењање повезано с оргазмом и добрим сексом - рекла је научница Кристен Марк са Универзитета Индијана и објаснила:

- Ако стењете, партнеру дајете до знања да ради све добро, а то очигледно није увек тако. Зато би требало ''користити'' стењање и гласне узвике само кад је нешто добро, а не кад желите прикрити оно што није да он пре заврши.

У којим годинама је секс најлуђи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Крстарица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА