Најновије

ВУЧИЋ: Желимо још инвестиција из Јужне Кореје

Председник Србије Александар Вучић поручио је у разговору са председником Парламента Републике Кореје Муном Хи Сангом у Београду да Србија жели да побољша сарадњу са том земљом у различитим политичким и посебно економским областима.

Председник Вучић састао се са председником Парламента Републике Кореје (Фото: predsednik.rs)

Александар Вучић је рекао и да Србија жели да привуче још корејских инвеститора.

"Имамо инвестиције из Кореје, али мислимо да постоји велики простор да још корејских инвеститора дође у нашу земљу", рекао је Вучић на састанку.

Навео је и да је сигуран да постоји још простора за бољу сарадњу парламентараца две земље.

"Можемо да научимо много од вас, из искуства ваше прелепе и веома успешне земље. Почаствован сам и привилегован вашом посетом", рекао је Вучић.

Мун је на почетку састанка рекао да му је част и задовољство што је посетио Србију и захвалио Вучићу на пријему у Председништву, а Србији честитао на успешној организацији Интерпарламентарне уније у Београду.

"Ово је посебна година за односе наше две земље јер славимо 30. годишњицу дипломатских односа. Председник Кореје Мун Џае Ин желео је да посети ову прелепу земљу, али сам ја дошао као његова замена. Председник Мун и ја имамо исто породично име Мун, разумите да сам ја одлична замена", рекао је кроз осмех Мун на почетку састанка.

"Када сам чуо ваше пуно име, помислио сам да имате Александар у вашем имену као Александар Велики... Сада када сам вас упознао, помислио сам да сте потомак Александра Великог", рекао је Мун.

Званичник Јужне Кореје је оценио да је Вучићева каријера импресивна и да верује да је он нека врста "Александра Великог модерног доба".

Вучић је на то одговорио да нема ништа заједничко са Александром Великим и приметио да постоје земље и нације које се "боре" за наслеђе Александра Великог.

"Али рећи ћу вам нешто, Александар Велики је рођен 3. марта, а ја сам рођен 5. марта. Ипак имамо нешто заједничко", додао је Вучић.

Фалсификовањем “Креманског пророчанства” прво срушили Милошевића и предали Србију, а сада истим триком предају и Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА