Најновије

СТИЖЕ МОЋНИ ОХОТНИК: Руска беспилотна летелица спремна за почетак тестова наоружања! (ВИДЕО)

Најновија руска беспилотна беспилотна летелица Охотник први пут ће лансирати оружје током тестирања на војном аеродрому на југу Русије 2020. преносе руске новинске агенције.

Охотник и Су-57 (Фото: Јутјуб)

“Тестирања Охотника у Акхтубинску биће настављена 2020. године. Као део нове фазе, тестирање целокупног наоружања почеће да се тестира на полигону 929. Државног испитног центра.

Пре краја ове године, Охотник ће обавити серију летова у Акхтубинску без кориштења наоружања. Тренутно за потребе тестова Охотник полеће неколико пута дневно у дневним и ноћним условима, сам или са другим летелицама, додао је извор.

Руска беспилотна летелица С-70 Охотник коју је развио биро Сухој извела је свој први лет 3. августа. Лет је трајао више од 20 минута у ручном режиму под контролом оператера.

Охотник је 27. септембра извршио лет заједно са борбеним авионом пете генерације Су-57. Том приликом је дрон маневрисао у ваздуху у аутоматизованом режиму на надморској висини од око 1.600 метара, а лет је трајао преко 30 минута.

Охотник има дизајн летећег крила стелт технологију и тежину полетања од 20 тона. Летелица тренутно има млазни мотор са којим може да развије брзину од око 1.000 км на сат.

Према подацима руског Министарства одбране, беспилотна летелица има противрадарски премаз и опремљена је електро-оптичком, радарском и другом опремом за извршавање специфичних мисија.

Модел С-70 Охотник са даљинским управљањем представљен је на међународној изложби одбране Армија-2019 крајем јуна.

“Програмом Охотникових летачких тестова предвиђено је још неколико летова са секвенцијалним компликовањем задатака лета”, прецизирао је извор из руске одбрамбене индустрије.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је свет у шоку и шта то има Кина.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА