Најновије

ЕРДОГАН ПРЕКРШИО ДОГОВОР! Турска бомбардује цивиле! Курди траже да Американци зауставе офанзиву

Сиријске демократске снаге предвођене Курдима оптужиле су данас Турску да бомбардује области насељене цивилима, кршћи договорено петодневно примирје.

Турци бомбардују Рас ал Аин (Фото: Јутјуб)

"Упркос договору о прекиду борби, турска авијација и артиљерија настављају нападе на позиције наших бораца и цивилна насеља", изјавио је порпарол Сиријских демократских снага Мустафа Бали.

Он је додао да су турске снаге бомбардовале погранични град Рас ал Аин, преноси Ројтерс.

Британска агенција је раније јавила да се чују експлозије граната и пуцњава у области тог града, дан након што је Турска постигла договор са САД да заустави офанзиву на пет дана, како би снаге које предводе Курди могле да се повуку.

У разговору турског председника Реџепа Тајипа Ердогана са америчким потпредседником Мајком Пенсом у Анкари постигнут је споразум о примирју.

Турска је 9. октобра, два дана након одлуке председника САД Доналда Трампа о повлачењу америчких трупа, покренула операцију "Извор мира" на северу Сирије која је почела ваздушним нападима на курдске снаге.

Анкара је навела да је циљ операције да се створи "тампон зона" ради заштите турске границе, у коју би сиријске избеглице могле да се врате из Турске, али и да се сиријски Курди, које Турска сматра терористима, потисну од границе измеју две земље.

Прочитајте ОВДЕ како руска авијација бомбардује џихадисте у Латакији и Идлибу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА