Најновије

МОСКВА УПОЗОРАВА: Власт у Приштини има опасан сценарио! Ово је њихов циљ по питању Срба на КиМ!

Русија сматра специјалну операцију полиције самопроглашене републике Косово у северном делу насељеном Србима, наставком неприкривене линије погоршања међуетничких односа на Косову, која у потпуности нарушава стабилност у региону Балкана, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Руске Федерације.

Москва (Фото: Јутјуб)

"Ради се о реализацији лицемерног сценарија чији је циљ да се Срби прикажу као злочинци, да се застраше и да се на крају протерају из региона. Провођење ове демонстрације силе указује на нервозу тамошљих власти у светлу неуспешних покушаја да реализују опсесивну жељу за чланством самопроглашеног Косова у Интерполу. Суочени са изгледом другог неуспеха на седници Генералне скупштине ове организације, били су принуђени да повуку своју пријаву“, наводи се у коментару Министарства спољних послова.

"Сматрамо да су поступци косовске администрације наставак неприкривене линије за погоршање међуетничких односа у региону, која нарушава стабилност у региону Балкана. Оно што се дешава је још једна упечатљива илустрација неуспеха косовске државности", додаје се у саопштењу Министарство спољних послова.

Министарство је такође позвало међународну заједницу да осуди акције албанских радикала, њихово кршење основних принципа и стандарда људских права усвојених у цивилизованом свету.

Јуче је и портпарол Министарства Марија Захарова саопштила да "Косово као држава не постоји ни на који начин. Ни у правном смислу, ни у реалности савременог света“.

Последњи догађаји су још један "упечатљив пример неуспеха државности тзв. Косова"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА