Најновије

ПЕТОДНЕВНО ПРИМИРЈЕ: Турска војска успоставља зону безбедности на северу Сирије! Ево када ће у потпуности обуставити офанзиву! (ВИДЕО)

Турска војска ће на северу Сирије пре свега да успостави зону безбедности, наводи се у заједничком америчко-турском саопштењу.

Турска војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Оно је издато након што су турски председник Реџеп Тајип Ердоган и амерички потпредседник Мајк Пенс у четвртак у Анкари постигли споразум о прекиду ватре.

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу, међутим, изјавио је да у разговорима нису дате гаранције за кључни град Кобани на граници Сирије са Турском.

Он је додао да турска војска само прави паузу у својим операцијама док се курдске Народне заштитне јединице не повуку 32 километра од границе са Турском.

Ердоган је после више од четири сата разговора са Пенсом, пристао на петодневно примирје на североистоку Сирије како би дозволио курдским снагама да се повуку, а након чега ће операција "Извор мира" у потпуности бити обустављена.

Турска је 9. октобра, два дана након Трампове одлуке о повлачењу америчких трупа, покренула операцију "Извор мира" на северу Сирије, која је почела ваздушним нападима на курдске снаге.

Анкара је навела да је циљ операције да се створи тампон-зона ради заштите турске границе, у коју би сиријске избеглице могле да се врате из Турске.

Изласком САД из Уговора ИНФ на руске железнице се враћа “Баргузин”! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА