Најновије

Свечано отворена Осма међународна конференција ЕЕЕ 2019

Осму годину за редом, до сада установљена традиција Високе школе ПЕП, одржавање међународне конференције "Запошљавање, образовање и предузетништво" се наставила боља и посећенија него икада пре.

Конференција (Фото: Промо)

Гости, уважени професори из 17 земаља широм целог света, као и око 100 домаћих посетилаца пратили су конференцију ЕЕЕ 2019 у хотелу Холидаy Инн у Београду са изузетном пажњом.

У уводном обраћању, конференцију је отворио проф. др Душан Цогољевић, оснивач Високе школе ПЕП.

- Увек ми је до сада неко други писао говор, сада је први пут да говорим без припремљеног материјала. Хвала вам што сте досли, не бих дуго говорио, али желим да напоменем да је у животу највазнија љубав и поверење које дајемо једни другима. Хвала још једном.

Затим се окупљенима обратила и проф. др Маја Цогољевић, директор за наставу.

- Као релативно млада високообразовна институција препознали смо и кроз многобројна научна истраживања потврдили неоспорну повезаност и условљивост технолошког и економског развоја. Чињеница је да научна истраживања дају нова сазнања и от­крића и стварају нове техничке могућности и нове услове за даљи развој технологија. Предузетници који прате тај напредак могу први да искористе његове предности, а ако притом имају прилику да се ослоне на активности истраживања и развоја, моћи ће да створе и одрже конкурентну предност. Владање технологијом и њено повезивање с тржишним могућностима темељ су успешног предузетништва и ефикасног управљања предузећем. Истовремено, без експанзије приватних иницијатива и малих и средњих предузећа, као и прихватања европских и светских тржишних критеријума не може се у националним размерама очекивати економски просперитет, социјално благостање и стварна демократизација друштва – рекла је, између осталог, Цогољевић.

Следећи је говорио проф. др Хасан Ханић са Београдске банкарске академије.

- Висока школа ПЕП једна је од ретких високих школа која је јединствена по томе што организује овакве конференције. Презентовање научних радова на конференцијама, објављивање научних часописа, својствени су углавном за факултете и универзитете. Ова Школа предано и систематски успева да окупи велики број научно-истраживачких радника који се баве овом изузетно значајном проблематиком. Образовни систем непосредно утиче на тржиште рада преко понуде кадрова, а брзина запошљавања као основа напретка су садржани у овој компоненти. Систем образовања мора да обезбеди оспособљеност за критичко мишљење, висок степен дигиталне писмености и иновације – рекао је у свом излагању Ханић.

Београд домаћин међународне конференције „Запошљавање, образовање и предузетништво“! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vspep.edu.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА