Најновије

МЕДВЕДЕВ СРБИМА ДОНОСИ СИЛУ СА ИСТОКА! Београд купује моћни ПВО систем "Панцир-С"!

Током посете руског премијера Дмитрија Медведева требало би да буду дефинисани услови куповине савремене војне опреме, односно набавке ПВО система "Панцир С" и изградње Истраживачког центра за нуклеарне технологијe.

ПВО систем "Панцир-С" (Фото: Јутјуб)

"У делегацији би требало да буде и директор руске државне корпорације Росатом Алексеј Лихачов с којим ће бити потписани документи око услова изградње нуклеарног истраживачког центра који су везани за финансирање и логистику руске стране. Посебна пажња посветиће се условима набавке ПВО система "панцир С" по знатно нижој цени. Начелни договор је био да за српску војску та цена буде 10 милиона долара, али пошто је овај споразум тајна не зна се да ли ће се сви услови куповине дефинисати током посете Медведева", наводи саговорник. 

Медведев ће, за неке можда очекивано, имати и специјалан дипломатски задатак.

“Посета Медведева се поклапа са тренутком у којем Сједињене Државе чине све да остваре доминантну улогу у овом региону и покушавају да издејствују решење за косовски проблем. Руси очигледно неће тек тако препустити Западни Балкан главном такмацу”, наводи извориз дипломатских кругова.

ПВО систем "Панцир-С" намењен је заштити цивилних и војних објеката од ваздушних напада и дању и ноћу, по било ком времену и клими. Војни експерти тврде да је једини систем на свету који може да гађа циљеве и притом заштити целу колону војника у маршу, како од авијације, тако и од ракета противника.

Прочитајте ОВДЕ шта је Медведев рекао пре доласка у Србију.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА