Најновије

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ ОТВАРА ОБНОВЉЕНО ПОЗОРИШТЕ „БОРА СТАНКОВИЋ“ У ВРАЊУ: "Коштана" за почетак велике свечаности!

Народно позориште у Београду, с поштовањем и љубављу према Бори Станковићу, учествоваће у отварању обновљеног позоришта у Врању, које носи име тог чувеног књижевника и једног од најзначајнијих писаца српског реализма.

Представа "Коштана" (Фото: Народно позориште)

 

Зграда ће свечано бити отворена у понедељак,  21. октобра опером Петра Коњовића „Коштана“, према истоименој драмској причи Боре Станковића. Диригент Ана Зорана Брајовић, редитељ Југ Радивојевић. 

Оно што овај догађај чини посебним, огледа се и у чињеници да ће врањска публика бити у прилици да у свом граду први пут погледа оперску представу. 

У оквиру свечаности, поводом отварања нове зграде, Народно позориште у Београду представиће се дан раније (недеља), 20. октобра, и са интерактивном оперском представом за децу Волфганга Амадеуса Моцарта „Бастијен и Бастијена“, под диригентском управом Стефана Зекића, у режији Ане Григоровић, као и изложбом „Нечиста крв и Коштана на сцени Народног позоришта“, аутора Драгана Стевовића и Драгице Гаћеше.

(Бастијен и Бастијена, фото: Народно позориште)

Пројекат обнове позоришта у Врању и његовог свечаног отварања реализован је уз подршку Владе Републике Србије и премијерке Ане Брнабић.

Два дана касније, 23. октобра, у Позоришту „Бора Станковић“ почињу 39. „Борини позоришни дани“, а фестивал ће отворити представа Народног позоришта у Београду „Родољупци“, по тексту Јована Стерије Поповића, у режији Андраша Урбана.

Прочитајте ОВДЕ  све о фестивалу намењеном најмлађима.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА