Најновије

СРПСКИ АРХЕОЛОГ ПОМЕРА ГРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ: Шта су Трибали Србима и које је тачно значење четири "С" на грбу Србије? (ВИДЕО)

Драган Јацановић, археолог који је учествовао у свим највећим истраживањима у региону, открива да се историја Срба може пратити до гвозденог доба, те да су Срби чврсто везани за Трибале и друга сродна суседна племена, попут Далмата, Дарданаца и других. 

Драган Јацановић (Фото: Јутјуб)

Археолог Јацановић je гостујући у емисији продукције “Србија глобал” посебну пажњу посветио српском календарском знању које сеже у доба неолита. О томе је написао и књигу ''Српско календарско знање у епским народним песмама''.

Јацановић открива сензационалну информацију да се у српским епским песмама описују ношње и мушки накит из доба неолита, а не из доба средњег века у коме живе јунаци који су опевани у тим песмама.

Он даље наводи да постоје јасни докази да досељавања Словена у 6 веку на Балкан није постојала и да погребни предмети из времена пре наводног досељавања и каснији немају разлике, самим тим доказују да на ове просторе није дошло друго становништво.

Архелог Јацановић иде и корак даље и дешифрује четири “С” са грба Србије тврдећи да је њихово значење много дубље и да сеже у открића из неолита.

Погледајте ову више него занимљиву емисију.  

Kaда су Срби ратовали са Кинезима сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА