Најновије

ДА ЛИ ТОМИНА ДРАГИЦА СПРЕМА ПРЕВАРУ ВЕКА У СРБИЈИ? Поново је у питању је махинација с огромним новцем, а сви ћуте!

Фондација Драгица Николић престаје да постоји као таква, тачније некадашња прва дама Србије и супруга Томислава Николића само је преименовала своју фондацију у "Завет".

Драгица Николић (Фото: Јутјуб)

Драгица Николић планира да потпуно угаси своју фондацију, која је од самог почетка везивана за бројне афере. Сав новац који би остао у овој фондацији био би пребачен у њену нову, тачније удружење "Завет".

- Драгица Николић је фондацији већ променила статут у ком се каже, у члану 28. да би у случају гашења Фондације Драгица Николић сва средства била пребачена на рачун удружења "Завет" који она води. Дакле, овде би могле разне махинације да се ураде. Јер само је Драгица Николић та која располаже новцем фондације - каже извор из Фондације и додаје:

- То значи да би Драгица Николић могла да део новца (онолико колико она жели) са рачуна пребаци на свој приватни, а да остатак пријави као средства Фондације која се пребацују на рачун "Завета" и да тако профитира.

Фондација "Драгица Николић", коју води супруга бившег председника Србије, само у 2017. години добила је чак 157 милиона динара на име донација, показао је финансијски извештај објављен на сајту Агенције за привредне регистре, а имена донатора и даље нису позната.

Фондација супруге бившег председника Србије Томислава Николића на име пословних прихода добила је прошле године чак 21,3 милиона динара више у односу на 2016, када су приходовали 135,8 милиона динара.

Николићева је прошле године на једном скупу открила да је њена фондација до сада добила и донирала око 10 милиона евра.

- Немамо издвојено тачну суму, али прешли смо 10 милиона евра за четири године постојања фондације, које смо сакупили и поделили до динара - рекла је она, као и да на трошкове фондације троше далеко мање од законом одређених 30 одсто.

Фондација бивше прве даме Србије од оснивања била је везивана за донације које су многи називали „мутним“ и „коруптивним“.

Бивши председник, међутим, никад није пропустио прилику да све гласине „демантује“, али на свој начин: оптужујући медије, политичке противнике и државне органе за подривање његовог угледа. Факта се, ипак, не могу демантовати политичким спином.

У склопу свих провера највећа пажња посвећена је била пореклу и судбини новца који је Фондација добила из Уједињених Арапских Емирата. Сума је била значајна: чак милион евра је уплаћено Фондацији у добротворне сврхе.

Последња у низу у јавности помињаних афера везана је за изградњу цркве у Бајчетини, родном селу Николића.

У мају прошле године Агенција за борбу против корупције је поново почела да истражује Фондацију, овога пута желећи да открије на који начин је финансирана изградња цркве, односно да ли се новац из Фондације прелио у правцу изградње цркве (коју је иначе освештао патријарх Иринеј лично).

Није познат биланс те провере.

Прочитајте ОВДЕ  какво се то клупко одмотава.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА