Најновије

СУПРОТСТАВИЋЕМО СЕ РУСИМА: Гувернер Аљаске обећао да ће спречити „референдум о независности и анексију“!

Гувернер Аљаске Мајк Данливеј рекао је да је свестан плана Москве да организује референдум о независности за повратак Аљаске Русији и ће се томе супротствити, те је обећао да ће договорити златни грумен током излета за украјинског председника у телефонском разговору са руским шаљивџијама.

Аљаска (Фото: pixabay. com)

Гувернер је изгледа био почаствован да прими такав "високи" позив од никог другог, него до украјинског премијера и амбасадора те земље у САД-у. Не изненађује да је кључна тема разговора била свеприсутна „руска претња“.

Двојица шаљивџија обавестили су Данливеја о подлом плану, који је Кремљ смислио како би повратио Аљаску. Објаснили су му да Москва верује да је Аљаску само привремено изнајмила давне 1876. године и да сада жели да јој се врати земља, посебно што држава има морску границу с Русијом, а коју Канада одваја од остатка америчке територије.

"Чуо сам за то. Читао сам о томе и сигурно пазим на то, као и наш председник."

Шаљивџије су откриле да је Москва већ послала своје „агенте“ у 49. америчку државу како би подмитили староседеоце да организују „референдум о независности“ и да се „анектира“ Аљаска под тим изговором. Забринут новим детаљима подлог плана, гувернер је рекао да ће "сигурно разговарати с људима у Вашингтону о тим информацијама".

"Супротставићемо се Русима ако буду имали претензије на Аљаску", изјавио је гувернер, обећавши да ће бранити своју земљу.

"Све што могу да кажем у име грађана Аљаске је то да смо ми Американци и да немамо жељу да постанемо део Русије."

У не мање "озбиљној" теми, шаљивџије су питале да ли је могуће организовати путовање на реку Клондике за украјинског председника и побринути се да тамо нађе златни грумен.

„Сигуран сам да можемо да разговарамо са неким људима који нам могу помоћи да то средимо“, обећао је Данливеј, у потпуности поздрављајући идеју о посети Петра Порошенка Аљасци. Разговор се очито водио почетком 2019. године када је Порошенко још био украјински председник, али је објављен тек овог петка.

Шаљивџије, Алексеј Стољаров и Владимир Кузњецов, иначе познатији као Лексус и Вован, постали су познати након што су насамарили низ високих званичника у телефонским разговорима, представљајући се као политичари других земаља.

Прочитајте ОВДЕ  чега се то НАТО највише плаши.

Извор: vostok. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА