Најновије

БЕСПРЕКОРНА ПОБЕДА РУСА У СИРИЈИ: Ево како је руска војска постала јача и напреднија захваљујући интервенцији на Блиском истоку!

Како преноси The National Interest, руке оружане снаге постале су „боље“ након учешћа у сиријском рату од септембра 2018. године.

Руски специјалци у Сирији (Фото: Јутјуб)

Цитирајући извршног директора CFTNI-а Пола Сандерса, чланак је тврдио да је Русија користила и војно и политички резултат њихове интервенције.

"Пол Сандерс започео је дискусију описујући руске стратешке циљеве пред интервенцију, за које је рекао да су "спречавање пада Асадове владе" и борба против тероризма борбом против "њих (терориста) "у Сирији, а не у Русији." У чланку TNI-а наводи се да је "додатна корист" за Русију то што је покушала да примора "Сједињене Државе на некакав политички дијалог" после изолације Русије од Запада након анексије Крима.

„Наравно, једном када је Русија ушла у Сирију на значајан начин“, наставио је Сандерс, „тада, мислим да су, руска влада и руска војска тамо развиле неке додатне интересе“, укључујући обезбеђивање свог увелико проширеног војног присуства.

Сандерс је нагласио да ће постизање стабилног политичког уређења у Сирији бити изузетно тешко за Сирију, Русију и Иран без значајне спољне финансијске помоћи за обнову.

Са другог становишта, чланак TNI-а цитирао је Мајкла Кофмана, старијег научника-истраживача из Центра за морнаричке анализе, о руским достигнућима и војном напретку који је резултат ове операције.

„Сирија је заиста разбијена на три рата“, рекао је: први је „кампања поновног освајања“ владе, други је „егзистенцијални сукоб између Турске и Курда“, а трећи је „отворени рат сметања између Израела и Ирана. “Како каже Кофман, последњи сукоб је најризичнији за Русију, јерје то "рат на Блиском Истоку због којег нису дошли у Сирију “, јер постоји огромна одговорност и ризик нових избеглиштва. „Ескалација сукоба између Ирана и Израела приморала би Русију да прекрши обећања обе стране и угрозила би своју позицију јединог актера који има пристојне односе са Ираном и Израелом.

Кофман је додао да "тактике диктирају технологија и будућност", а руска тактичка иновација је била веома ограничена пре него што је Москва интервенисала у Сирији. Упоредио је перформансе тактичких летелица у Сирији са сукобом Русија-Грузија 2008. као „трансформацију ноћи и дан“.

Ево како је Путин у Сирији рат добио без рата! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА