Најновије

ТУРЦИ ПОРУЧИЛИ КУРДИМА: Имате рок до уторка увече да се повучете! У супротном прети вам пакао!

Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглун поновио је данас упозорење да ће његова земља наставити војну офанзиву на североистоку Сирије ако курдски борци не напусте ту област пре истека договора о прекиду ватре, што је у уторак увече.

Курди се повлаче према раније постигнутом договору (Фото: Јутјуб)

"Уколико се не повуку, наша операција ће поново бити покренута", поручио је у Истанбулу шеф турске дипломатије.

Он је оптужио курдске групе у Сирији да су 30 пута прекршиле споразум о петодневном примирју, истичући да су турске снаге су узвратиле на нападе.

Курдски борци, према речима Чавушоглуа поштују договор и повлаче се из области које Турска контролише после операције, покренуте 9. октобра.

Турска је тражила да се курдске снаге повуку из пограничног појаса на северу Сирије 30 километара од границе, где намерава да премести избеглице, преноси АП.

У међувремену, турска војска је саопштила да помно прати повлачење курдских бораца са североистока Сирије, наводећи да је забележила да је најмање 125 возила са борцима напустило ту област.

Сједињене Државе и Турска постигле су споразум о обустави борбене операције 17. октобра у периоду од 120 сати, како би курдске јединице Сиријских демократских снага имале времена да напусте подручје пограничне "сигурносне зоне".

Прочитајте ОВДЕ како су Курди гађали америчке војнике.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА