Најновије

НОВА НАДА ЗА СРПСКУ ВОЈСКУ: Заживеће програм! Млади изненадили! Ово ће бити наша дика и понос!

Веровали или не, али 75 одсто младих у Србији одазвало би се позиву за служење војног рока, показало је велико истраживање ИПСОС Стратешког маркетинга и Дајрект медије. Анкета је показала да 63 одсто њих сматра да у нашу земљу треба да се врати обавезно служење војног рока. Ово истраживање спроведено је међу 1.200 испитаника рођених од 2000. до 2013. године.

Војска Србије (Фото: vs. rs)

Међу испитаницима од шест до 19 година, две трећине њих, односно 75 одсто анкетираних радо би ишло у војнике, а 63 одсто гласало је за поновно увођење војног рока. Свакако да не можемо генерализовати целу једну генерацију, али можемо, а то и јесте била наша највећа амбиција, да уздрмаамо неке веома распрострањене предрасуде и стереотипе о садашињим тинејџерима које смо и ми заједно врло често склони да олако прихватамо и шерујемо - наводе у ИПСОС Стратешком маркетингу.

Генерал-потпуковник у пензији Миломир Миладиновић истиче да резултати овог истраживања само показују да данашња деца и верују у државу и гаје љубав према њој.

- Заиста охрабрујући подаци и морам признати да сам поносан на овакве ставове наше омладине. Велики је проценат омладинаца који желе враћање војног рока, а тек ових 75 одсто који би се радо одазвали војном позиву говори да се у Србији војсци верује. Ово потврдује да се наша деца васпитавају да гаје јубав према својој земљи. Исто тако сви ти млади виде и чују колико се улаже у војно наоружање и да ту има и посла за њих - наглашава Миладиновић и додаје:

- Војска није више симбол рата, већ симбол мира, а свака држава која има добру и велику војску има сигурност и наша деца су и те како тога свесна - напомиње он.

Програм и стратегија

Војни аналитичар Владе Радуловић истиче да је најважније то што наше момке и девојке нико не мора да тера да иду у војску, већ они то сами желе.

- Драго ми је што у јавности влада позитивно мишљење о војсци и војницима. Посебно је добро што су млади људи у толиком броју за враћање обавезног војног рока. Није поента приморати момке и девојке да иду у војску, већ да они то сами заиста желе. Све док постоји жеља младих да служе, лако ће Војска да донесе програм и стратегију, а држава да усвоји закон за враћање обавезног војног рока. Реална потреба за попуњавањем јединица Војске Србије постоји и сада, а да смо први степеник ка том циљу направили недвосмислено нам показују ове охрабрујуће бројке - напомиње Радуловић и додаје:

- Залажем се за поновно увођење војног рока, јер се у супротном доводи у питање одрживост наших оружаних снага у будућности, али и због безбедносног окружења у коме се налазимо. Ипак, овакве промене не могу се десити данас за сутра, то је процес који захтева време и тога морамо бити Свесни сматра он.

Коју мистерију крије калемегдански Победник? Сазнајте ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА