Најновије

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Руски хеликоптери преузели америчку војну базу (ВИДЕО)

Сиријски војни аеродром Ет-Табка који се налази у непосредној близини града Рака (север Сирије) примио је прве летелице после ослобођења од стране сиријске армије. У питању су хеликоптери из састава руске ваздухопловне груп . Ово је пренео интернет портал “Звезда”.

Руси слетели на америчку војну базу (Фото: РИА)

На писту војног аеродрома Ет-Табка су слетели вишенаменски војно-транспортни хеликоптери Ми-8 и десантно-јуришни хеликоптери Ми-35. Сви хеликоптери су били наоружани, а у њиховим десантним одсецима су се налазили руски командоси.У овом часу само летелице вертикалног транспорта су у стању да користе разрушену инфраструктуру овог аеродрома.

Пре него што су се овде сместили припадници америчког војног контингента, ова ваздухопловна војна база је дуго била у рукама терориста Исламске државе (град Рака је био њихов главни град), као и прокурдских милиција које су дејствовале на овом простору-преноси интернет портал РГ.

У овом моменту аеродром се поново нашао у рукама својих правих власника. Ово ће у стратешком смислу омогућити поново успостављање ваздушног коридора који ће повезати градове Алепо-Рака-Деир ез Зор. Сада се до сваких од ових градова може стићи за време мање од једног часа.

Међутим, услед велике девастираности аеродромске инфраструктуре потребно је извести обимне грађевинске радове да би ова база поново постала функционална.

Трамп у потпуности спреман да употреби војну силу против Турске! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА