Најновије

ВУЛИН: "Велика Албанија" може да запали и целу Европу! Потврђено постојање Беле Ал Каиде!

Фаворизовање националистичке идеје "велике Албаније" која своје ширење мора спровести на просторима на којима живе Срби, неминовно води до сукоба који не могу да буду сасвим локализовани. Европа не ради на спречавању великоалбанског концепта, потцењујући опасност по своју безбедност и често занемарујући сопствене интересе.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Овако је, у среду, министар одбране Србије Александар Вулин упознао учеснике Међународне конференције у Москви са запаљивом стратегијом о "природној Албанији". Говорећи о распаду униполарног света он је анализирао и косовску Пандорину кутију, али и изазове који стоје пред Европом.
- Упркос напорима Србије да се простор Балкана учини трајно стабилним, докле год имамо неспровођење Бриселског споразума или некажњено насиље према Србима, па и пребијање и хапшење представника преговарачког тима Србије Марка Ђурића, и суштински нерешено питање КиМ где се у потпуности игноришу интереси Србије, имаћемо потенцијал за сукобе а они се неће одразити, баш као што се и досад нису одражавали само на територије на којима живе Срби - упозорио је Вулин пред форумом, на којем су се претресала жаришта од Сирије до севера Африке, као и учинци борбе против Исламске државе.
Управо је ова последња ставка подстакла министра војног "да врати филм":
- Униполарни свет је Србе изабрао за непријатеље и за потребе борбе против нас допустио да се муџахедини мобилишу и пошаљу на ратиште у БиХ. Преживели муџахедини трајно су насељени на простору БиХ где су наставили са терористичким активностима, чинећи њен простор нестабилним и потенцијалним жариштем деценијама након престанка рата. Учешћем у терористичким нападима у западној Европи држављани БиХ су потврдили постојање Беле Ал Каиде и још једном потврдили да довођење идеја исламског тероризма у БиХ и КиМ за борбу против Срба није могло да остане само на мржњи према Србима.
Говорећи о Косову, Вулин је казао да је реч о територији која је практично настала комадањем Србије и која "упркос стотинама милијарди уложеног новца, хиљадама ангажованих војника, огромним дипломатским и политичким притисцима није постала самоодржива заједница:
- Такозвано Косово има највећи број бораца ИД у Европи, све су то постале претње не само за Србију већ и за безбедност континента.
Вулин је своје излагање завршио оценом да ће Србија наставити да се води политиком очувања сопствених интереса и доследне војне неутралности.

И Шпанија страда

Вулин је указао и на последице тзв. косовског преседана:
- Некажњено кршење међународног права 1999. изгледало је безопасно и далеко, као дело без последица које је резервисано за малу Србију, али се зато данас користи за пример сепаратистима широм света. Зато и без своје кривице страдају земље попут Шпаније.
Прочитајте ОВДЕ шта каже Лазански о набавци руских хеликоптера. За колико времена су у Приштини?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА