Најновије

ДОБИЛИ ДОЈАВУ: Израелска војска на ногама! Ево одакле им прети напад

Израелска војска се спрема за потенцијални напад иранских снага из Сирије, изјавио је Радио израелске војске.

Израелски војници (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на неименоване изворе, Радио израелске војске саопштио је да Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) спремају противваздушну одбрану за потенцијални ракетни напад крстарећим ракетама од стране иранских снага које су тренутно присутне у Сирији.

Извештај је посебно нагласио да се Израел фокусирао на крстареће ракете кратког лета које се теже откривају и удара беспилотних летелица - за разлику од балистичких ракета високог домета које је лакше пресрести.

Штавише, рекли су да је ова наводна иранска ракетна претња последица напада Израела на њихове снаге унутар Ирака и Сирије. Иран тек треба да се освети за низ напада које су израелске снаге покренуле у ирачкој провинцији Салахадин и сиријским покрајинама Дамаск и Деир ез Зор.

Међутим, Хезболах се осветио ИДФ-у након напада на њихов медијски центар у јужном предграђу Бејрута у септембру. Од тада израелска војска није била активна унутар Сирије и Ирака, због чега су многи веровали да руске оружане снаге играју улогу у спречавању ових напада.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Балтик у замци Запада.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА