Најновије

KLIX: Вучић изнео нетачан податак да је Србија претекла Босну и Херцеговину!

Председник Србије Александар Вучић је, четврти пут у протеклих нешто више од годину дана, изнео нетачан податак да је Србија претекла Босну и Херцеговину када је реч о просечној плати, пренео је портал Klix.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како се прецизира, Завод за статистику Србије располаже подацима за јул ове године и они показују да је просечна нето плата износила 55.042 динара, што је 907 конвертибилних марака.

С друге стране, према подацима Агенције за статистику Босне и Херцеговине у јулу ове године просечна нето плата износила је 932 конвертибилне марке. То значи да је у Босни и Херцеговини просечна нето плата у јулу била 25 КМ већа него у Србији, док је просечна бруто плата била већа за 185 КМ.

Наводи се да је Вучић нетачну тврдњи да су плате у Србији веће него у БиХ први пут изнео у јулу прошле, када је просечна нето плата у Србији износила 813 КМ, а у Босни и Херцеговини 881 КМ.

Месец дана касније Вучић је рекао да је „Србија први пут престигла БиХ по просечној плати“, што је такође било нетачно, јер је у августу 2018. просечна плата у БиХ била 60 КМ већа него у Србији, прецизира Klix.

Додаје се да је у фебруару ове године Вучић трећи пут рекао да је Србија успешнија од БиХ када је реч о просечним платама, иако су оне у том месецу у БиХ износилем 895 КМ, а у Србији 864 КМ.

Прочитајте ОВДЕ  шта је то Србија жељно чекала а стигло је јутрос.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА