Најновије

КУРТИ УМИСЛИО ДА ЛАЖНА ДРЖАВА ИМА УСТАВ И ЗАКОНЕ: Ево шта је рекао о праву Српске Листе да буде у влади

Лидер Самоопредељења Аљбин Курти у интервјуу косовском јавном сервису РТК, рекао је да није уставна обавеза да Српска листа буде у влади, али да је свестан да најмање један министар мора бити из редова ове српске заједнице.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

"Не постоји уставна обавеза да у коалицији имамо Српску листу, али свесни смо да морамо имати најмање једног министра из српске заједнице и да ћемо испунити уставну обавезу, осим што владина коалиција ни на који начин неће зависити од уцена било ког крила, било које боје, а камоли било које националности", рекао је Курти.

 Курти је говорио и о коалиционим разговорима које је водио са Демократским савезом Косова (ДСК). 

„Све смо ближе и ближе, никад нисмо били далеко. Наше радне групе разговарају о усаглашавању програма и заједничким владиним пројектима које ћемо имати, али и о подели одговорности, функција у нашем заједничком управљању. Народ је одлучио да ће садашња опозиција бити сутрашња влада, а истовремено је Покрету Самоопредељње и мени дао предност за ову владу", рекао је Курти.

Курти је нагласио да је први и најважнији корак споразум између Самоопредељења и ДСК, након чега ће се донети одлука о даљем деловању.

"Већину посла већ је обавио народ Косова. Нећемо имати владу зависну од онога ко покушава да нешто приграби само за себе, ометајући управљање", закључио је Курти који је кандидат за косовског премијера.

Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА