Најновије

ОН ЋЕ ДА ВЕДРИ И ОБЛАЧИ ЗА АМЕРЕ: Ово је нови амбасадор САД у Србији!

Председник Републике Србије Александар Вучић пожелео је добродошлицу новом амбасадору Сједињених Америчких Држава Ентонију Годфрију и изразио наду да је обострана жеља да се односи двеју земаља врате на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, и да ћемо се у будућности више подсећати на оно што нас повезује.

Ентони Годфри и Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Амбасадор Годфри је, приликом предаје акредитивних писама, на српском језику рекао да у име председника Доналда Трампа, државног секретара Мајка Помпеа и народа Сједињених Америчких Држава, преноси председнику и свим грађанима Србије најбоље жеље, наведено је у саопштењу из Председништва.

- Сједињене Америчке Државе веома цене пријатељство и личне везе – које смо градили дуже од једног века – и које повезују наша два народа. Сада смо на почетку једног посебно важног периода тог пријатељства. Као амбасадор, посветићу се сарадњи са Вама и Владом Србије како бисмо помогли Србији да оствари свој циљ европских интеграција. Делимо ваше уверење да Србија има потенцијал да буде пример просперитета и мира у овом региону - рекао је нови амбасадор САД који је јуче стигао у Београд.

Председник Вучић је констатовао да је интензивиран политички дијалог Србије и САД, као и да је видљивије интересовање америчких инвеститора за српско тржиште.

Амбасадор Годфри је рекао да председник Вучић и Србија могу да буду поносни на остварени економски напредак, који потврђују и међународне финансијске институције. Он је рекао да САД желе да помогну тај економски напредак, као и регионалну сарадњу и боље односе на Западном Балкану.

Председник Вучић је рекао да цени подршку коју САД пружају Србији на европском путу, посебно кроз помоћ у спровођењу неопходних реформи. Он је нагласио да је Србија чврсто на европском путу, али да у исто време остаје независна земља, самостална у одлучивању.

Двојица саговорника су се сагласили да именовање специјалних изасланика – амбасадора Ричарда Гренела и заменика помоћника државног секретара Метјуа Палмера – представља жељу САД да подржи дијалог Београда и Приштине.

Иако за сада нема напретка у дијалогу, председник Вучић је рекао да је био задовољан приликом да размени мишљења са обојицом специјалних изасланика, као и то да ценимо подршку у налажењу компромисног, обострано прихватљивог и одрживог решења.

Ево како је изгледало допремање С-400 у Србију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА