Најновије

ПУПОВАЦ ОДБРУСИО ХРВАТИМА: Подигните оптужницу да кажем све на суду!

Председник СДСС-а Милорад Пуповац позвао је хрватско Државно тужилаштво да подигне оптужницу против њега поводом изјава у медијима о стању у Хрватској, јер би онда, како наводи, могао све што има да каже на суду.

Милорад Пуповац (Фото: Јутјуб)

"Ја бих највише волео да они подигну оптужницу против мене па да онда могу да кажем све што имам и браним се на прави начин. Нека одговоре онима који кажу "узмите пасош Пуповцу", нека узму, нека ме изведу пред суд, врло ћу се радо одазвати", рекао је Пуповац, поводом захтева ХВИДР да се Тужилаштво изјасни о његовим изјавама у медијима у којима је Хрватску упоредио са усташком НДХ и оцене да је Хрватска фактор нестабилности у региону.

Додао је да неће бити као "они који су, када је требало да одговарају за злочин према цивилима у Груборима, Уздољу или Вариводамам, позивали хиљаде других да их бране", већ да ће бити "сам са својом савешћу и својом речју пред тим судом".

"Ја немам никакав проблем да се појавим пред судом и радо ћу да изађем пред суд и да браним своје име, речи, политику, а нећу рећи своју част јер би то било бацање бисера пред оне пред које се то не треба бацати", рекао је Пуповац гостујући на хрватаској телевизији Н1.

Милора Пуповац је подсетио да је прво искуство са сличним оптужицама имао 1991. и 1992. када је упозорио на ратне злочине и недопуштене радње.

"Касније су неки били оптуживани за те ратне злочине, не мојом заслугом, него због чињенице да је утврђено да су ратни злочини почињени", навео је Пуповац

Коментаришући ситуацију у Вуковару, он је објаснио је да не критикује оно што ради градоначелник Иван Пенава, него "само изражава најдубљу бригу о томе шта ће се догађати са земљом, а не шта ће се догађати са Србима у Хрватској и ћирилицом".

"Знамо шта је циљ, циљ је да до следећег пописа становништва ништа не буде од ћирилице, развуци, растегни да не буде и да их у међувремену што више оде", каже Пуповац.

Други циљ је, према његовим речима, да се влада Хрватском на основу антисрпства.

"То је смисао, дочепати се власти и владати њоме. Одређивати како ће радити судови, Државно тужилаштво, како ће се поштовати Устав. Ви оцените шта је то. Ви нађите историјско искуство с којим то можете упоредити, ја га знам", казао је Пуповац.

Он сматра да Пенава није сам, већ да су ту и други актери, "који хоће у неком смислу, по ратном искуству и осећају, да повуковаре целу Хрватску".

"У тој Хрватској ће вокабулар, дух и политички осећаји које промовише градоначелник Вуковара бити правило за целу земљу и зато се говори "Загреб не разуме". Желе да Вуковар због својих страдања буде политички центар хрватства и то није проблем више само за Србе него за целу Хрватску и демократију", истакао је Пуповац.

Он сматра да се ништа не постиже по питању ратних злочина јер се то не жели већ се жели "прогањати цивиле и политичке неистомишљенике."

Мандић најавио жестоке протесте против Миловог режима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА