Најновије

Ердоган поново прети Европи да ће пустити мигранте: Ако неко каже да је турска хуманитарна политика слаба, узвратићемо гвозденом песницом

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поново је запретио европским државама да ће отворити границе и пустити сиријске избеглице да крену ка Европи.

Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

- Када кажем да ћу да отворим врата, они просто побесне. Не брините, доћи ће време када ћемо отворити та врата. Хајде, ви брините о стотинама хиљада миграната - рекао је Ердоган на каналу НТВ.

Додао је да се у Турској налазе четири милиона избеглица.

- Ако неко сматра да је турска хуманитарна политика слаба, брзо ћемо узвратити гвозденом песницом - истакао је Ердоган, преноси Тасс.

Турска је 9. октобра покренула офанзиву на северу Сирије са циљем, како је наведено, да се у том подручју успостави безбедносна зона у коју би се вратиле сиријске избеглице из Турске.

Посланици Европског парламента оштро су данас осудили унилатералну турску војну интервенцију на североистоку Сирије и позвали Турску да повуче све своје снаге са сиријске територије.

У резолуцији која је данас усвојена, посланици су позвали Европски савет да уведе низ циљаних санкција и забрану издавања виза турским званичницима одговорним за кршење људских права, као и да размотри усвајање циљаних економских мера против Турске.

Посланици Европског парламента, такође, предлажу да се суспендују трговинске преференције у споразуму о пољопривредним производима и као крајње средство суспендује царинска унија ЕУ-Турска.

Курдски борци се повукли на 32 километра од границе! СДФ има предлог за Асада који би могао да оконча рат у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА