Најновије

МАКЕДОНЦИ ЗАВАЛИЛИ ШАМАРЧИНУ ЕВРОПИ: Употреба имена 'Северна Македонија' на чекању док не почну преговори!

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је да ће употреба новог имена те земље бити на чекању све док не започну преговори са Европском унијом, преноси портал Плусинфо.

Стево ПЕндаровски (Фото: Јутјуб)

Председник Пендаровски објашњава да оно што ће бити на чекању све док не започну приступни преговори са ЕУ је део Преспанског споразума који се односи на унутрашњу и спољну комуникацију и употребу новог имена државе.

Али, он такође додаје да ће Северна Македонија за неколико месеци постати чланица НАТО, те да је то захваљујући постижању Преспанског споразума.

"Преспански споразум је био главни разлог зашто су државе чланице НАТО одобриле наше учлањење. Ако не у новембру или децембру, онда ћемо сигурно у прва четири месеца у 2020. постати пуноправна чланица Алијансе и то је директан производ Преспанског споразума", рекао је Пендаровски у интервјуу за грчку телевизију Алфа.

Коментаришући одлуку европских лидера о одлагању почетка приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом, Пендаровски је рекао да је то био прави шок за све, не само за њега и грађане, већ и за целу политичку елиту у тој земљи.

Он је додао да су се сви политички лидери, без обзира да ли су из редова власти или опозиције, сагласили око тога да је Северна Македонија испоручила све што је било захтевано, те да је ЕУ одједном рекла да та земља није спремна"

Да ли ће се Хрватска нормализовати као држава? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА