Најновије

ПОВРАТАК АМЕРИЧКОГ БАУКА НА СИРИЈСКУ ТЕРИТОРИЈУ: Амери брже дошли него што су отишли! Имају само један циљ! (ВИДЕО)

Десетине америчких оклопних возила и камиона ушли су на североисток Сирије из Ирака у рано јутро 26. октобра.

Америчка војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

РТ је објавио видео снимак на којем се виде возила која су била у пратњи војних цистерни за гориво како се крећу неодређеним аутопутем у региону.

Према лондонском Сиријском опсерваторију за људска права (СОХР), оклопна возила ушла су кроз гранични прелаз Ал Валид и упутила се према нафтним пољима у источној сиријској влади Даир Ез Зор.

Раније ове недеље, један званичник у Пентагону рекао је за Њузвик да САД желе да распореде половину батаљона борбене екипе оклопне бригаде америчке војске који обухвата чак 30 тенкова Абрамс заједно са особљем на кључним нафтним пољима на североистоку Сирије.

Извештај Њузвика потврдио је Пентагон 25. октобра. Док Сједињене Државе тврде да жели да заштити нафтна поља од ИД-а, локални посматрачи верују да Вашингтон ради на спречавању Дамаска у поновном заузимању вредних ресурса у североисточном региону.

Министарство одбране Русије осудило је раније америчку одлуку да задрже трупе на нафтним пољима североистока Сирије. Министарство је објавило сателитске снимке који доказују да америчке снаге и војни извођачи радова омогућавају илегалну трговину нафтом у региону.

У Сирији се под заштитом америчких снага активно вади нафта! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА