Најновије

НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ: Поново ћу у моје Сарајево!

Др Неле Карајлић дружио се јуче са читаоцима на Сајму књига, где је потписивао свој нови роман, други део трилогије „Солунска 28“, под називом „О пријатељству и издаји“.

Неле Карајлић (Фото: Јутјуб)

Музичар каже за Курир да после много година долази на манифестације не као публика, већ као неко с друге стране.

- Коначно сам и ја учесник програма. Мој утисак је да има много више људи него ранијих година. Сајам је феномен на који Србија и Београд морају да буду поносни - сматра бивше фронтмен Забрањеног пушења.

Наставак „Солунске 28“ добро је прихваћен

- Очигледно је да су читаоци у моме штиву пронашли нека осећања која су их побудила и продрмала. Срећан сам кад чујем њихове коментаре, кад видим колико су озбиљно схватили мене као писца. Најсрећнији сам кад ми кажу да нису оставили књигу док је нису прочитали. Нема лепшег комплимента него кад ти говоре да су те прочитали у једном даху - констатује кроз осмех музичар и додаје:

- „Солунска 28“ је била на првом месту по продаји, а онда ме је претекао Хандке. Не волим да гледам табеле, али је пријем изнад мојих очекивања. Хандке ја намазан чим је добио Нобелову награду. И одмах кажем да Иво Андрић више није једини наш нобеловац, с Хандкеом смо добили још једног.

На Сајам књига долазе не само публика већ и библиотекари из целе бивше Југославије, а Неле је добио позив да нови роман представи у Тузли, али и Сарајеву.

- Мени то делује као нешто што може да се оствари. Од тога имам користи и ја, али и они који праве те промоције. Немам проблем ни са ким, па ни са Сарајевом. Ако ме неће у западном делу граду, ја ћу да одем у Источно Сарајево - закључује Карајлић, који спрема и трећи наставак с радним насловом „О сексу, дроги и рокенролу“.

И претпоследњег дана Сајма књига било је много писаца који ће потписивати своје књиге. Након Нелета, појавила се Исидора Бјелица, која је представила дело „Последњи пут“. Највеће интересовање публике било је, као и ранијих година, за Јелену Бачић Алимпић, Мирјану Бобић Мојсиловић, Ведрану Рудан и Оливеру Ћурковић.

Амерички писац Дејвид Ван потписивао је своју књигу „Легенда о самоубиству“. То је делом аутобиографска проза у чијем је средишту младић који се суочава с болом и кривицом због очевог самоубиства. Неукротива природа завичајне Аљаске савршена је позадина за колаж од шест приповедних целина.

Прилику да на Сајму набавите нова издања по повољнијим ценама имате још данас, а капије се затварају у 21 час.

Испливало још детаља договора таксиста са државом!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА