Најновије

СРПСКИ ПОРЕДАК НА БАЛКАНУ: "Цепа се ЕУ, настаје..."

Србија мора да мобилише сву памет и мудрост и припреми се на време за оно што јој се ставља на сто, каже политички аналитичар и медијски стратег Саша Боројевић.

Нови балкански поредак? (Фото: Јутјуб)

На основу геополитичке анализе и података из извора блиских актуелмом вођсву Русије, Боројевић тврди да че ЕУ ускоро заменити - Православна унија. Његову анализу преносимо у целости:
Поновно мешање карата на геополитичкој сцени је у току. Тренутно у свету има 70 ратних жариста, а у време Другог светског рата 45, трећи светски рат увелико бесни, Балкан неће у наредним годинама бити заштићен сукоба и ратова.
Трећи светски рат је почео на Балкану деведесетих и на Балкану ће се и завршити 2022. године.
Балканске државе полако намештају своје нишанске справе, припремају и хушкају своје псе рата, блефирају са кризама, изазивају спаринг дипломатију... све то у циљу - коначног решења!
Запад је добио зелено светло Русије да са политичке сцене Балкана до краја 2017. нестане четири балканска лидера: Хашим Тачи, Мило Ђукановић, Зоран Заев и Милорад Додик.
У 2017. години се очекује да ће Турска пустити милионе мигранта на Балкан. Да би се тај сценарио избегао,  ЕУ мора да направи балканско пролеће и кланицу и на тај начин по ко зна који пут заштити своје границе тако што ће се балканске земље претворити у ратну зону, зону неприступачну за милионе миграната.
Фитиљ ће бити запаљен у Македонији и домино ефекат креће и ка Косову управо у периоду док је изборна кампања Еди Раме у Албанији. Еди Рама ће добити те изборе јер има платформу велике Албаније. Рамина Албанија ће гурнути и Црну Гору у братоубилачки рат! Турска ће гурнути у рат Босну... Запад ће гурнути Хрватску у офанзиву. Бугарска ће већ своје војне снаге појачала на граници са Македонијом, под изговором мигрантске кризе а запараво ће анексирати погранични део Македоније.
Балканско пролеће је планирано да буде готово до 2018. године када ће се напокон знати где су чије границе и видети ко је преживео а ко није... Тада ће се сазнати за многе афере, пљачке, наручена убиства.
Веома је битно знати да за то време Русија јача своје позиције у свим православним државама. Прошле године је проруски човек победио у Бугарској социјалиста Румен Радев, у Румунији лидер социјалдемократа Ливиу Драгнеа, у Молдавији социјалиста Игор Додон, у Грчкој је већ на власти Ципрас, проруски орјентисан. Тренутно је остало да победи Демократски Фронт у Црној Гори, да се у Македонији одржи проруска струја као и да се сломи украјинска прозападна власт.
Победа Ла Пенове у Француској и евентуални пад Ангеле Меркел би само убразали инвазију Русије на Украјину као и на остале бивси република СССР. Србија треба и у будућности да инсистира на ЕУ прикључењу и то је јако мудра одлука јер само неколицина из врха власти зна у шта ће се претворити ЕУ за 2-3 године... за то време фондови ЕУ ће се трошити у Србији. Заправо ЕУ зна да је неизбезно цепање ЕУ. Србији је од пресудног значаја да на време препозна своју стратегују у националној економији и свеукупном развоју. С тим у вези, важно је разумети да у новој глобалној "подели карата" Европска унија потпуно нестаје, те да се Европа дели на три дела. Трећи део коме ће припасти Србија је Евроазијска унија, Православна унија, на чијем челу ће бити Русија. Ту унију ће чинити следеће земље: Русија, Украјина, Белорусија, Грузија, Молдавија, Румунија, Бугарска, Грчка, Србија, Македонија, Црна Гора и БиХ. Србија са новцем и фондовима ЕУ која су јој на распологању треба да креира и дугорочно планира своју националну економију. Свакако, нема потребе, нити се очекује да ће бити разлога да се напуштају постојећа тржишта, али приоритетно планирање треба да буде усмерено ка Евроазијској унији. Русија це тежити да око православних земља са проруским лидерим створи тампон зону. Тако ће Русија тежити да у првој фази уништи економију ЕУ а посебно Хрватске, након чега ће преузети комплетну контролу економије Хрватске и то преузимање Агрокора и на десетине других фирми! После председничких избора у Русији 2018. године, на којима се очекује убедљива победа Владимира Путина, наступиће политичка и економска офанзива у којој ће Русија као стожер новог савеза за четири године завршити тај посао. Предвиђа се да ће Београд бити једна од четири престонице нове економске заједнице. У Србију после кише не стиже сунце већ блато, поплаве и муљ. Али након тога напокон стиже сунце!Потребно је јединство, мудрост и дипломатија и периферни вид свих грађана. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА