Најновије

ОВО ЈЕ РАКЕТА КОЈОМ СУ ХУТИ УНИШТИЛИ САУДИЈСКУ РАФИНЕРИЈУ! Ево шта стручњак тврди о њој! (ВИДЕО)

Крстарећа ракета Кудс-1, коју су Хути користили у својој борби против коалиције предвођене Саудијском Арабијом, чини се да је произведена у Ирану, наводи се у извештају војног стручњака Јурија Љамина.

Ракета Кудс-1 (Фото: јутјуб)

Извештај сугерише да је крстарећа ракета Кудс-1 могла бити створена у Ирану, као својеврсни мобилизациони пројекат сличан Соумару (иранска крстарећа ракета дугог домета), али много јефтинија и поједностављена.

То ће омогућити да се Кудс-1 производи у ратним околностима и уз губитак капацитета када се не могу произвести компликоване ракете попут Соумар-а. То је корисно када се унапред уграђене ракете не могу испоручити, а поједине компоненте Иран и други савезници могу набавити, а затим изградити на лицу места.

Кудс-1 има фиксна крила, једноставан, јефтин и прилично компактан мотор, чија је производња у Ирану изгледа усавршена, јер су копију ТЈ-100 поставили на своје млазевне бродове Шахид-191. Резултат је и сама мања ракета.

Модел претпостављене ракете Кудс-1 представљен је у фебруару 2018. године током изложбе достигнућа у одбрани у Институту за развој и дизајн имама Хусеина у Техерану, поред модела ракета Фатех-110 / Золфагар и Насир.

Шта Лавров упозорава у вези са израелским нападима на Сирију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА