Најновије

ПУТИН ПРОЗРЕО НАЈВЕЋЕ ПРОТИВНИКЕ: Објавио шта је главни разлог изласка Америке из Споразума о ракетама!

Разлог изласка САД из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета су били интереси Вашингтона у Азији, а не нарушавање његових тачака од стране Москве, изјавио је руски председник Владимир Путин на дискусионом клубу „Валдај“.

Ракете (Фото: flickr. com)

„Од америчких колега смо чули да ће први корак у том правцу (постављању ракета, прим. аут) бити направљен управо у Азији. То се тиче и нас, јер треба видети да ли ће ракете у Азији достизати руску територију или неће. Одмах је било јасно да главни разлог изласка нису Русија и митско нарушавање Споразума. Ако они намеравају да поставе ракете у Азији, то значи да је Азија главни разлог изласка из тог споразума“, објаснио је Путин.

Руски лидер сматра да је распоређивање ракета у Азији лоше, јер ће због тог потеза уследити реципрочан одговор, што ће погоршати ситуацију у Азији и створити нове претње.

Путин се нада да још има могућности за решавање тог проблема, пошто САД и даље нису донеле коначну одлуку о распоређивању ракета.

Он је нагласио да САД нису биле искрене када су говориле да системи ПВО „Иџис“, који ће бити распоређени у Европи, неће бити коришћени за лансирање ракета средњег домета.

„А онда ’бум‘ — сами су објавили да су системи ’Иџис‘ коришћени за лансирање ракета средњег домета. Да су макар мало већу паузу направили. Очигледно је да су нас преварили, или покушали да нас пређу“, додао је Путин.

Како су Руси уз помоћ Сиријаца успели да направе пут до Медитерана, сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА