Најновије

СРАМНИ БЕЗДАН "ЖИВИХ ИСТИНА": Како, осим ђоном, доказивати да СПЦ није темељ Црне Горе!

Запамтите, ми који не дамо на свету Српску православну цркву и српство не отимамо Црну Гору за себе, већ је чувамо и за Вас, да се имате где вратити кад се дозовете памети и кад шатре Монтенегра ветрови одувају на неку далеку ледину, одуваће је јер су јој корени дубоко таман онолико колико и пас закопа коску.

Михаило Меденица (Фото: јутјуб)

Пише: Михаило Меденица

Поштовани колега Дарко Шуковићу, одгледах с муком Ваш урадак „Жива истина“ на РТЦГ-у, и осим Вас живог и живахног да плећима подупрете најнечаснију работу- расрбљивање Црне Горе, истина се помаљала није без у том опскурном називу емисије.

Мислим, наравно, на ону епизоду у којој сте се инквизиторски трудили/мучили да докажете како је недавна светковина у Манастиру Подластва била ништа друго до бедна фарса, а векови самосталнсти свете Српске православне цркве- слава у част лажи и обмане.

Имате Ви, не спорим, права на своју истину коју ћете бранити, но не могу се глупост и жуч звати истином, јер колико год их бранили остаће само глупост и жуч!

А, глупост је, шта је но глупост и то бахата и злурада онако мизерно се спрдати са чињеницом да Српска православна црква јесте осам векова самостална, а Манастир Подластва још и подоста векова старији, и то српски, православни, један од темељаца и грудобрана Црне Горе какву се трудимо да сачувамо за оне боље, надам се, који ће доћи за Вама и за мном!

Да сте једнога тренутка били водитељ па ни по јада, него сте безмало два сата изигравали иследника натуршчика АНБ, стављајући сагворника у позицију окривљеног којем само ваља пришити што више измишљених пасјалука и испунити форму о заштити нечега што је изгледа само Вама јасно видљиво и постојано- Монтенегро мимо Црне Горе!

Не схватате суштину, заправо, партијски је наређено да не сме бити схваћена, а суштина је да се сви који се боре за спас и опстнак свете Српске православне цркве у Црној Гори- боре за вечоност Црне Горе!

Ваше и моје, схватате ли?!

Нити сте рођени, нити стасали, нити крштени у Монтенегру већ у Црној Гори, у Српској правослвној цркви, на Његошевим јаслама, а с толико жара оспоравате самога себе јер ништа друго не можете! Све остало је чињеница, истина, но на себе стављате знак питања.

Наставите ли тако (не само Ви, читава плејада Вама сличних) доћи ћете у ситуацију да у некој од следећих „Живих истина“ полемишете сам са собом ко сте и шта сте, да бисте се на крају разишли са собом у свађи и грчу!

Чусте ли себе барем у неком тренутку, човече?

Па, Ви сте од господина Лековића тражили да Вам (уз све писане повеље), малтене, доведе живе сведоке који су пре 800 година приуствовали проглашењу самосталности СПЦ?!

Ако је и од АНБ много је, вала! Они за „државни удар“ нађоше „сведока“ па ваљда треба и Ви за 1219. који ће се заклети да је томос добио аскурђел Мираша Дедеића лично!

Но, разумем, лако је Вама доказати постојање оне трафика- цркве чији „поглавар“ исповеда и причешћује по модним ревијама, за то барем има онолико сведока, најмање двоје их је морало потписти при регистрцији СТР „Црногорска православна црква- вера и полутке на велико и мало“, али како, осим ђоном, доказати да Српска православна црква није темељ Црне Горе?!

Ваше и моје, јер немојте се толико витешки борити за спас и част Монтенегра, нема њему ни спаса, а вала ни части трунке једне!

Упамет се, господине Шуковићу, копате земљу по којој ходите убеђени да је под њом још старија и милогорскија, а не зденац и бездан свих „живих истина“ које бесрамно браните!

Кумим вас Богом маните се нечастиве работе јер ћете заиста доћи у ситуацију да се са собом трвете у емисији, па кад се угасе камере и рефлектори у мраку ће остати само један, онај којем је огњиште стасало уз олтаре СПЦ и шта ћете онда..?

Запамтите, ми који не дамо на свету Српску православну цркву и српство не отимамо Црну Гору за себе, већ је чувамо и за Вас, да се имате где вратити кад се дозовете памети и кад шатре Монтенегра ветрови одувају на неку далеку ледину, одуваће је јер су јој корени дубоко таман онолико колико и пас закопа коску…

Домовина, једино место на кугли земаљској где странцу можеш да… Прочитајте ОВДЕ нову критику Ведране Рудан!

Извор: in4s. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА