Најновије

ДРЕЦУН: Неспоран пут Србије ка ЕУ, али стално посипају трње (ВИДЕО)

Председник скупштиншког одбора за КиМ Милован Дрецун каже да је неспорно да Србија треба да настави пут ка ЕУ, али да је проблем што неко стално посипа "трње" по путу којим наша земља треба да иде и упорно покушава да дестабилизује позицију Србије и региона.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Коментаришући вечеру лидера Западног Балкана и одлазеће шефице дипломатије ЕУ Федерике Могерини наводи да је свако рекао оно што је имао, да су сви изнели своје позиције, али да је кључна позиција ЕУ и какви су њихови даљи планови.

- Питање је да ли у Бриселу знају шта ће бити даље. Очигледно да ЕУ има доста проблема и она никако да пронађе пут на међународном плану који би требао да је доведе до једног од полова светске моћи, некако се све држе као прилапак САД - рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Наводи да је у трагању за сопственим местом ЕУ почела да прави грешке које су можда највидљивије у региону Западног Балкана. Подсећа да постоји несугласје међу чланицама ЕУ по питању проширења и да се то још једном потврдило на питању Северне Македоније и Албаније.

- Добро је што је председник Александар Вучић рекао да Србија остаје опредељена и да је спољнополитички приоритет да настави рад ка чланству у ЕУ. Када ће до тога доћи видећемо, појављују се неке идеје о могућем привилегованом партнерству. То је оно што нуде земљама попут Украјине, Јерменије... Годинама то функционише - рекао је он.

Додаје да ЕУ не може да се заокружи као глобална сила ако не интегрише и Западни Балкан где је присутно снажно геополитичко сучељавање, не само САД и Русије већ и других земаља.

- Мислим да су, осим тих тема каква је будућност региона, били разговори шта регион сам може да учини. Председник Вучић снажно заговара да се повећа економска сарадња у региону јер се на тај начин смањује политичка напетост земаља региона - закључио је он.

Прочитајте ОВДЕ  чиме је то Дачић дигао Балкан на ноге.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА