Најновије

ПЕНТАГОН ОБЈАВИО СНИМКЕ УБИСТВА БАГДАДИЈА: Ево како су упали командосу у кућу вође Исламске државе! (ВИДЕО)

Америчко Министарство одбране објавило је видео снимак акције америчких специјалних снага у којој је убијен Абу Бакр ал-Багдади, лидер терористичке Исламске државе, као додатак фотографијама и другим детаљима мисије.

Абу Бакр ал-Багдади (Фото: Јутјуб)

Генерал Френк Мекензи, шеф Централне команде описао је операцију на прес конференцији одржаној у среду у Пентагону, уз црно-бели видео снимак на ком се наводно види како америчке снаге опкољавају Багдадијево имање. Он је том приликом потврдио информацију да је Ал Багдади сахрањен на мору.

- Лидер терориста је "приведен правди" после "интензивног напора међу агенцијама" - рекао је Мекензи, додајући - Развили смо план да га или заробимо или убијемо  и почели да припремамо тим за специјалне операције за такву мисију, убрзо пошто смо открили локацију на којој се крије.

Подсетимо, лидер такозване Исламске државе Абу Бакр Ал Багдади убијен је у рацији коју је у суботу извела америчка војска на северозападу Сирије, према информацијама високог званичника америчке одбране.

Курдски шпијун у Сирији украо је доњи веш лидера Исламске државе Абу Бакра ал Багдадија како би се добио узорак његове ДНК, што је помогло у вођењу америчких снага до праве локације, тврде курдски званичници. Курдски званичници који воде Сиријске демократске снаге (СДФ) описали су како су месецима пратили неухватљивог Багдадија са једног краја Сирије до другог, што је довело до операције протеклог викенда, када је убијен један од најтраженијих терориста на свету.

Милитанти кренули да освоје град! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА