Најновије

ЂУКАНОВИЋ ОПТУЖИО СПЦ: Црногорски председник поново срамно ударио на Амфилохија! Милогорцу смета све што је српско!

"Са највиших адреса Српске православне цркве имамо увредљив однос према Црној Гори као држави и однос који кроз дејство филијале СПЦ у нашој земљи покушава да поништи све вредности савремене Црне Горе", казао је председник ЦГ Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Говорећи да ли је ово прави тренутак да се реши питање цркве, Ђукановић је рекао да нису журили са отварањем тог питања, с обзиром да је пре 13 година држава обновила независност.

Након уласка у НАТО, ово питање је, како је казао, "реално на дневном реду".

Указујући да је неопходно обезбедити да сваки грађанин може да остварује своја верска права у цркви у којој жели, а не у некој коју му неко прописује, Ђукановић је рекао да када се отварају тешка питања која имају историјски своје врло дубоке корене тешко да се може наћи прави тренутак за то.
 
И премијер ЦГ Душко Марковић недавно је казао да ће парламенту доставити предлог Закона о слободи вероисповести, уколико и поред дијалога не обезбеди сагласност Митрополије црногорско приморске (МЦП).

Марковић је тада казао да Митрополија и митрополит Амфилохије не поштују законе и не желе да прихвате да је Црна Гора независна држава.

Из Митрополије црногорско приморске су након изјаве премијера упитали "припрема ли се то власт која је последњих тридесет година допринела разарању и пљачки стотина предузећа, оставивши десетине хиљада радника без хлеба и посла, да опљачка и отме и храмове Цркве Божије да би стварала своју безбожну партијску "цркву"?

Прочитајте ОВДЕ шта су чланови “Младе Војводине” поручили Матији Бећковићу.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА