Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ИМА УСЛОВ ЗА РУСЕ: Повлачимо оружје али...

Украјинске трупе почеће повлачење оружја и на другој локацији на истоку Украјине наредне седмице, ако се одржи прекид ватре, изјавио украјински председник.

Володимир Зеленски (Фото: president.gov.ua)

Володимир Зеленски је говорио у главном граду Украјине Кијеву на крају сусрета са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, који је потврдио НАТО-ову подршку борби Украјине против проруских снага који подржавају Русију на истоку, пренео је АП.

Столтенберг је јуче стигао у украјинску црноморску луку Одесу, где је обишао четири НАТО пловила која су се зауставила током њихове црноморске патроле.

Посета Столтенберга долази само неколико дана након што су украјинске и проруске снаге почеле да повлаче наоружање са линије фронта на истоку.

Повлачење оружја на две локације дуж линије фронта види се као последња препрека пре дуго очекиваних мировних преговора челника Украјине, Русије, Француске и Немачке који имају за циљ окончање сукоба, навела је агенција.

Оно је коначно почело у уторак, након што је Зеленски посетио подручје код села Злоте и конфронтирао се са наоружаним ветеранима који су дошли тамо да покушају да спрече повлачење оружја.

Зеленски је данас рекао новинарима да ће, уколико се настави прекид ватре на другој локацији где се планира повлачење оружја, Украјина повући своје наоружање у понедељак.

Путин и Орбан, спасиоци хришћанства! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА