Најновије

ЂУРИЋ САМОУВЕРЕН: Успели смо да дођемо до тога да сви уважавају наш интерес!

Србија је свесна да без великих сила нема решења за питање Косова и Метохије, али тренутно нико није спреман да понуди нешто што би задовољило наше интересе, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић коментаришући именовање Ричарда Гренела за специјалног изасланика за преговоре Београда и Приштине

Марко Ђурић (Фото: Јутјуб)

- Не знам да ли то јесте или није изненађење, чак и за делове америчке администрације. Не знам да ли јесте или није изненађење за немачку, француску и многе друге европске администрације, али оно што је за нас важно је да се разговори воде под окриљем ЕУ, још од како су их велики генији Ђилас и Јеремић изместили из УН где смо имали подршку и Русије и Кине - рекао је Ðурић гостујући у емисији "Фокус" на телевизији О2.

Ђурић је приметио да и многи други имају ентузијазам да се прикључе разговорима између Београда и Приштине и истакао да се Србија залаже за један избалансиран приступ и да је свесна да без великих сила нема решења за питање КиМ.

- Али, исто тако нам је потпуно јасно да неког скорог или блиског решења за то питање нема, као што нам је јасно и да тренутно нико није спреман да понуди нешто што би задовољило наше интересе. Самим тим, верујем да смо далеко од неког решења, али имамо жељу, енергију и вољу да наставимо да се боримо за КиМ - рекао је Ђурић.

Истакао је да је захваљући активности председника Србије Александра Вучића и људи у влади дошло до преокрета и да је 15 држава повукло признање самопроглашене косовске независности.

- Пре само неколико година било је незамисливо да се разговара о српском интересу, али упорним, истрајним и марљивим радом председника и целог тима у влади успели смо да дођемо до тога да данас сви кажу ''компромис и уважити и интерес Србије' - додао је Ђурић.

Председник САД Доналд Трамп именовао је Ричарда Гренела, актуелног америчког амбасадора у Немачкој, за специјалног председничког изасланика за преговоре Београда и Приштине, саопштено је из Беле куће.

Шест сати држали новинаре РТС у притвору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА