Најновије

НАПРЕДЊАКУ НИЈЕ ДОСТА 264.000 ДИНАРА, ХОЋЕ ЈОШ: Мартиновић би да предаје и на Медицинском факултету! Професори згранути!

Декан Факултета медицинских наука у Крагујевцу Владимир Јаковљевић сматра да су и интересовање јавности и њене реакције на информацију о могућем ангажовању шефа напредњака у Скупштини Србије – Александра Мартиновића, на том факултету - преурањене.

Aлександар Мартиновић (Фото: Јутјуб)

Тим пре што, како каже, надлежнима још увек није ни предата документација за акредитацију студијског програма „Здравствено законодавство и администрација на докторским академским Менаџмент здравственог система“, на којем би Мартиновић могао да буде ангажован.

“Ради се о мулдисциплинарном студијском програму, који укључује и право и економију и медицину. Како ми на нашем факултету немамо предаваче из свих тих области мораћемо, уколико добијемо акредитацију за тај студијски програм, да ангажујемо и људе са стране. Део наставе у оквиру тог студијског програма, и то онај део за који је компетентан, требало би да држи и колега Мартиновић. Али, о том-потом, још ни документацију за акредитацију тог студијског програма нисмо предали”, тврди Јаковљевић.

Извори на ФМН-у наводили су да је процес акредитације студијског програма на којем ће да буде ангажован и функционер СНС Александар Мартиновић у току, те да би тај поступак требало да буде окончан до краја године. Томе у прилог иде и сазнање да је Правни факултет у Новом Саду управо дао сагласност доценту у тој високошколској установи Александру Мартиновићу, да може да предаје и на крагујевачком Факултету медицинских наука (ФМН).

Информација да би функционер напредњака требало ускоро да почне да предаје и на докторским академским студијама ФМУ, затекла је академску заједницу. Поједини универзитетски професори у Крагујевцу јуче су се питали да ли Мартиновић „задовољава стандарде научне компетентности“ за предавача на докторским студијама на ФМН-у, односно, да ли је „у врхунским часописима објавио потребан број научних радова из дисциплине у којој ће да буде ангажован као предавач“. Други, пак, сматрају да је нелогично да један правник буде предавач на Медицинском факултету, док неки сматрају да је „у свеопштем циркусу у којем живимо и то могуће“…

Месечно 264.000 динара

Према јавно доступним подацима, Александар Мартиновић на Правном факултету у Новом Саду месечно зарађује 149.000 динара. У Скупштини Србије одрекао се посланичке плате, која је већа од 100.000 динара, али прима фиксни посланички паушал од 30.000 динара. Као председник Скупштине општине Рума има месечну апанажу од 25.000 динара. Крајем прошле године, под притиском јавности, Агенцији за борбу против корупције пријавио је и плату од 60.000 динара коју прима као предавач у Вишој медицинској школи у Ћуприји.

Прочитајте ОВДЕ шта је Немаља Шаровић поручио српском министру финансија.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА