Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КИМ ПОВОДОМ ПРИВОЂЕЊА НАШИХ НОВИНАРА: То је политички терор над нашим народом!

Привођењем и малтретирањем српских новинарских екипа на Косову и Метохији не може се сакрити истина о политичком терору над нашим народом у јужној покрајини, саопштили су вечерас из канцеларије за КиМ поводом привођења новинара Радио Београда у јужној Косовској Митровици и висецасовног задржавања екипа Тањуга и Пинка на административном прелазу Јариње.

Марко Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

- Привремене институције самоуправе у Приштина тренирањем силе према српским новинарима јавно исказују свој антидемократски и шовинистички карактер, али и намеру да Србе на Косову и Метохији ставе под стаклено звоно и изложе их информативној блокади - наводи се у саопштењу које је Канеларија доставила медијима.

Приштина, како наводе, зели да серијом инцидената заплаши српски народ како би умањила излазност на изборима 6. октобра, а тиме и број гласова за Српску листу.

- Поново поручујемо екстремистима у Приштини да српски народ не може бити поколебан у решености да се избори за своја елементарна права и да очува везе са својом државом Србијом, а планере антисрпске кампање на Косову и Метохији још једном упозоравамо да у случају да смерају и озбиљније провокације Србија неће толерисати организовано насиље и угрожавање живота наших грађана у покрајини - порука је Канцеларије за КиМ.

Шест сати држали новинаре РТС у притвору! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА